Diákélet

Kihívás napja a kollégiumban

Intézményünk  minden évben sportos programokkal készül a kihívás napján a diákok számára. Háromszor 15 perc fizikai aktivitás után a lányok  jutalom gyanánt gyümölcssalátát kaptak.

Az idei tanévben Polgár Dóra személyi edző, pilates oktató tartott az érdeklődő lányoknak a szabad levegőn pilates órát. Perczel Amira pedig, aki a mi kollégiumunk diákja Mikó Fannival közösen zumba koreográfiát állított össze, s táncoltatta meg kollégistáinkat.

Több helyszínen zajlódtak még események:

A kollégiumi kert játszótérré alakult át, ahol  diákjaink tollaslabdázhattak, kipróbálhatták a turnballt, illetve a lépcsőzőgépet.

Lehetett még  pingpongozni, kosárlabdázni, röplabdázni illetve kerékpározni is

A lift sem működött a délutáni órákban,  a lányok számára kihívást jelentett a 9. emeletig felsétálni.

Az esemény kapcsán évről évre rádöbbenünk arra, hogy a mozgás és a sport lételeme életünknek, nemcsak azért érték, mert egészséges és jót tesz a szervezetünknek, megnöveli életéveink számát, hanem azért is, mert örömet, boldogságot okoz, elégedettséggel tölt el.

Ballagás 2023

 
 
Idén 68 diákunk ballagott el kollégiumból.
Kívánjuk nektek váljon valóra minden álmotok, és találjátok meg a boldog felnőttkorhoz vezető utat!
A közelgő vizsgákhoz sok szerencsét! 🍀🙂
"Vidd ezt a virágot csillogó szemekkel, őrizd emlékünket igaz szeretettel"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JAK - napok rendezvényein idén is szépen szerepeltek a kollégistáink

JAK - napok rendezvényein idén is szépen szerepeltek a kollégistáink
 
- József Attila vetélkedőn1. és 2. helyezést,
- Magyarország vetélkedőn 3.helyezést,
- Kosárra dobó bajnokságon 2. és 3. helyezést,
- Szavalóversenyen 2. és 3. helyezést,
- Illusztrációs versenyen 1. helyezést értünk el.
Mindenkinek gratulálunk, és köszönjük a részvételt! 💕😊🥇🥈🥉

Vargha Villő képviselte kollégiumunkat a XIII. Fehérvár Versünnep döntőjén

A Városháza Dísztermében rendezték meg szombaton a XIII. Fehérvár Versünnep döntőjét. Intézményünket Vargha Villő Virág képviselte színvonalas produkciójával.

„A székesfehérvári kulturális és közösségi életben a tavasz mindig a Versünneppel kezdődik. A verseny fiataljai adják az év első, meghatározó közösségi élményét, amely a hosszú évek alatt mozgalommá vált, köszönhetően a verseny megálmodóinak és támogatóinak.” – fogalmazott köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, a fiatalok ügyesek, értik a világ kihívásait, van véleményük, szeretik a költészetet, az irodalmat, olvasnak, és ha kell, ezt elő is adják. A döntősök egységes színvonalat képviselnek, tanítanak és nevelnek azzal a tekintéllyel, amivel joggal és okkal rendelkeznek.

„Ma valamennyi versmondó a lelkét nyitogatta! Fontos ez, mert ma ez hiányzik leginkább a világból! A versek ma a megértésről, a tiszteletadásról és a lelkünk kinyitásáról szóltak. Az az ember, aki erre képes, nem fog háborúzni, nem fog fegyvert fogni, mert megérti a másik ember sérelmét, baját. Ha ez lenne, akkor egy békésebb és jobb jövő felé haladnánk.” – fogalmazott Kubik Anna színésznő, aki a zsűri soraiban foglalt helyet.

Minden döntős részvételt nyert a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba.

Villőnek szívből gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk a szavalás terén!

Fitnesz eszközökkel gazdagodott a kollégium

A Cosmo Sport felajánlásának köszönhetően sporteszközökkel bővült a Nemes Nagy Ágnes Kollégium két sportszobája. A használt, de jó állapotú, profi konditermi felszereléssel a kollégium lakói minőségi edzéseket végezhetnek. Elliptikus trénerek, lépcsőzőgépek, dupla bordásfal, állítható pad, TRX funkcionális kötélszett, súlyzók azok a sporteszközök, amelyek a kollégium lakói használhatnak mostantól. A következő hetekben a fitneszterem edzőinek vezetésével sajátíthatják el a diákok a megfelelő edzési technikákat. 

Köszönjük a felajánlást!

Húsvéti készülődés

Húsvét közeledésével idén is nyílt kézműves szakköri foglalkozásokat tartottunk az érdeklődő diákoknak. 

 

A víz világnapja a kollégiumban

A víz világnapja (március 22.) minden évben fontos esemény kollégiumunkban, hiszen az örökös ökoiskola cím is fémjelzi, hogy számunkra a környezet- és természetvédelem valamennyi aspektusa kiemelt jelentőséggel bír.

A totók, játékos kvízek után ebben az évben a lányok kreativitására és témaismeretére voltunk kíváncsiak: feladatuk egy társasjáték készítése volt, melynek sikeres teljesítéséhez a vízzel való takarékosság, az élővizek, a vízvédelem kérdéskörében kell a játékosoknak jártasságukat bizonyítani.

Kiss Ramóna és Vízvári Tünde ötletes, élvezetes dobókockás társasjátéka új ismeretekkel, a világ és az emberi test vízszükségletével, a takarékosság formáival ismerteti meg a lányokat. Változatos, profi, kreatív játékalkotásukkal méltán érdemlik meg az első díjat, a három napos balatoni nyaralást.

Gratulálunk!

ÖkoLeszek

Ezzel a nagyon frappáns címmel rendezte meg a dunaújvárosi Rudas Kollégium immár többedik alkalommal környezetvédelmi vetélkedőjét a vármegye kollégiumai számára.

Előfeladatunk egy maximum három perces videó készítése volt, amelyben bemutatjuk, hogyan takarékoskodunk energiaforrásainkkal, miként figyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre és környezetünk tisztaságára. Úgy döntöttünk, hogy a hagyományos, szárazabb megközelítés helyett inkább a törekvések buktatóit, teljesítésük nehézségeit mutatjuk be, humoros-ironikus fűszerezésben. A verseny első felvonásában a videók lejátszása során már érezhető volt, hogy a közönség, a részt vevő hét csapat és kísérő tanáraik, akárcsak a rendezők és a zsűri értékelték ezt a fajta humort, nagy tapssal, nevetéssel jutalmazták filmünket.

Az ezt követő több állomáson számot kellett adnunk az ökológiai lábnyom, a szelektív hulladékgyűjtés és környezetvédelmi tudásunk számos aspektusáról. Mindezt ügyesen, felkészülten, lelkesen és határozottan teljesítették csapatunk tagjai, így nagy örömünkre az első helyet szerezték meg. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

A csapat tagjai voltak: Csögör Nikolett, Polgár Eszter, Verba Laura.

Szeretettel gratulálunk!

Kollégiumi megemlékezés az 1848-as forradalmi események tiszteletére

A József Attila Középiskolai Kollégium és a Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai közös megemlékezést tartottak a Petőfi-szobornál.

Kapcsolat

József Attila Középiskolai Kollégium

  • +36-22/500-827
  • info@albakoli.hu
  • fiu@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u.13

Intézményünk elismerései:


Nemes Nagy Ágnes Kollégium

  • +36-22/312-072
  • lany@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 13.


Intézményünk elismerései:Fenntartó:
Székesfehérvári Tankerületi Központ
Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. • Telefon: +36 (22) 795-240 • E-mail: szekesfehervar@kk.gov.hu
OM azonosító: 040659
albakoli 2022
line-shape line-shape