Diákélet

Újra nagy sikerrel zajlott le az „Egészséges életmód” megyei kollégiumok közötti verseny

Sok éves hagyományt folytattunk ma, 2022. november 23-án kollégiumunkban.

Idén is nagy örömmel érkeztek hozzánk az „Egészséges életmód” meghirdetett vetélkedőnkre régi kedves versenytársaink, az Árpád Kollégium Székesfehérvárról, az Entz Ferenc Kollégium Velencéről, az Eötvös József Kollégium Seregélyesről, a Perczel Mór Technikum Mórról, a Rudas Kollégium Dunaújvárosból, és sajátunk mellett két csapattal is képviseltette magát székhelyintézményünk, a József Attila Középiskolai Kollégium.

Hét feladat sikeres teljesítése jelentette a nap kihívását a részt vevő nyolc csapat számára, akik ebben az évben madárneveket kaptak.

Már az első feladat, a csapatok nevét adó madarak bemutatása is szívmelengető élményt jelentett a hallgatóság számára: hangulatos, odaillő irodalmi idézettel kezdődő, majd a széncinege füttyét bemutató felvétellel záródó bemutatót kaptunk az Árpád Kollégiumtól. A Nemes Nagy Ágnes Kollégium csapata is tavaszias hangulatot csempészett a borús, esős novemberbe a mezei pacsirta énekével.

A rájuk váró következő feladatok teljesítése öröm volt a diákok és a versenyt összeállító és levezető tanárok számára egyaránt.

Valamennyi diáktársaság lelkesen, kreatívan készítette el az egészséges krémeket, tálakat, szendvicseket, ügyesen állította össze a feldarabolt képet, ami egy Nemes Nagy Ágnes-vers címének és tartalmának összepárosítását is jelentette, elmélyülten töprengve töltötte ki a költőnő életéről szóló tesztet és jókedvűen bizonyította sportbeli jártasságát a pingpong feladatnál. Hasonlóképp fontos állomást jelentett, ahol az élelmiszerek fogyaszthatósága és minőségmegőrzése volt a központi kérdés, vagy az egészségügyi, higiéniai tudást felmérő totó.

Nagyon szoros küzdelmet követően az alábbi sorrend alakult ki a zsűri döntése szerint:

  1. helyezett: Jégmadár (József Attila Középiskolai Kollégium)
  2. helyezett: Széncinege (Árpád Kollégium)
  3. helyezett: Vörösbegy (Rudas Kollégium)

Szeretettel gratulálunk minden csapatnak, hiszen nem csak az első három, hanem valamennyi induló nyert, hiszen gazdagodott tudással, élménnyel ezen a programon.

Így is érezték a jelen lévők. Este búcsúzóul így indultak hazafelé: Jövőre Veletek ugyanitt!

Mit is mondhatnánk erre? Kívánjuk, így legyen.

 

Kapcsolat

József Attila Középiskolai Kollégium

  • +36-22/500-827
  • info@albakoli.hu
  • fiu@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u.13

Intézményünk elismerései:


Nemes Nagy Ágnes Kollégium

  • +36-22/312-072
  • lany@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 13.


Intézményünk elismerései:Fenntartó:
Székesfehérvári Tankerületi Központ
Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. • Telefon: +36 (22) 795-240 • E-mail: szekesfehervar@kk.gov.hu
OM azonosító: 040659
albakoli 2022
line-shape line-shape